0
0

Springvormen

Springvormen hebben een losse bodem en een hendel en veersysteem, waarmee de rand in- of uitgeschoven kan worden en in de bodem of om de bodem heen geklemd kan worden. Een springvorm is een zeer veelzijdig hulpmiddel in elke keuken en kan voor een ov...
Springvormen hebben een losse bodem en een hendel en veersysteem, waarmee de rand in- of uitgeschoven kan worden en in de bodem of om de bodem heen geklemd kan worden. Een springvorm is een zeer veelzijdig hulpmiddel in elke keuken en kan voor een overvloed aan baktoepassingen worden gebruikt. Het ontwerp van een springvorm maakt het makkelijk om al je delicate creaties zonder problemen uit de vorm te verwijderen.

Een aantal veelgebruikte toepassingen van een springvorm:

Cheesecakes/kwarktaarten
Springvormen worden vaak gebruikt voor het maken van cheesecake, vanwege het gemak waarmee het eindproduct zonder te beschadigen uit de vorm kan worden gehaald. De uitschuifbare rand en losse bodem zorgen dat zelfs een plakkerige cheesecake zonder te veel gedoe kan worden losgehaald. Met de hendel kun je de vorm openen en voorzichtig de rand verwijderen, waarbij de cheesecake op de bodem achterblijft. Maak je een ongebakken cheesecake, dan is het aan te raden wat pvc-folie (acetaatfolie) te gebruiken om de randen nog makkelijker los te krijgen.

Vruchtentaartjes en andere open taarten
Springvormen zijn ook zeer geschikt voor het bakken van (vruchten)taartjes en andere delicate desserts. Door de verwijderbare bodem kun je de taart makkelijk loshalen zonder te beschadigen.

Gelaagde taarten
Je kunt springvormen ook gebruiken om gelaagde taarten mee te maken. Omdat de rand makkelijk te verwijderen is kun je je taarten steeds laag voor laag opbouwen of opspuiten (en eventueel laag voor laag bakken of vriezen), om zo een indrukwekkende laagjestaart mogelijk te maken.

Quiches en hoge (deep-dish) pizza’s
Springvormen met hoge randen zijn uitstekend geschikt voor het bakken van quiches en deep-dish pizza’s. Door de diepte van de vorm kun je zoveel vulling of beleg als je maar wilt aan je creatie toevoegen, zonder de structuur van de pizza of quiche in gevaar te brengen.

Ijstaarten
Een springvorm kan ook heel handig zijn voor het maken van een ijstaart of andere bevroren desserts. Doordat je de rand er makkelijk af kan tillen is het heel eenvoudig de ijstaart vervolgens aan te snijden.

Hartige taarten
Naast zoete traktaties kunnen springvormen uiteraard ook gebruikt worden voor hartige cheesecakes, hartige taarten, en pies.

Ongebakken desserts en koude bereidingen
Springvormen zijn niet alleen om in te bakken. Ze kunnen ook worden gebruikt voor ongebakken desserts als gekoelde taarten en ongebakken cheesecakes. Ook het laten opstijven van mousses, gelatinepudding, terrines, parfait en meer. De losse bodem en verstelbare rand maken het makkelijk je creaties uit de vorm te halen zonder de structuur aan te tasten. Voor koude bereidingen maakt pvc-folie (acetaatfolie) het extra makkelijk om de vorm los te krijgen en mooie, strakke randen te maken.hes like gelatin salads, mousses, terrines, parfait and more? The ease of removal enables an appealing presentation. Using acetate foil makes release hassle-free.

Bedenk wel dat een springvorm niet altijd de perfecte oplossing is. Gebruik je vloeibare ingrediënten of dun beslag, dan kan een springvorm soms gaan lekken. Het is dan aan te raden een bakvorm met een gesloten bodem te gebruiken.
Filter
13 producten
Masterclass Springvorm 11cm
MasterclassSpringvorm 11cm
Op voorraad
€10,95 Incl. btw
Toevoegen
Masterclass Springvorm 15cm
MasterclassSpringvorm 15cm
Op voorraad
€14,95 Incl. btw
Toevoegen
Masterclass Springvorm 18cm
MasterclassSpringvorm 18cm
Op voorraad
€15,95 Incl. btw
Toevoegen
Masterclass Springvorm 20cm
MasterclassSpringvorm 20cm
Op voorraad
€16,95 Incl. btw
Toevoegen
Masterclass Springvorm 23cm
MasterclassSpringvorm 23cm
Op voorraad
€17,95 Incl. btw
Toevoegen
Masterclass Springvorm 25cm
MasterclassSpringvorm 25cm
Op voorraad
€20,95 Incl. btw
Toevoegen
Masterclass Springvorm 30cm
MasterclassSpringvorm 30cm
Op voorraad
€23,95 Incl. btw
Toevoegen
PME Springvorm 15cm
PMESpringvorm 15cm
Niet op voorraad
€17,50 Incl. btw
Bekijken
PME Springvorm 23cm
PMESpringvorm 23cm
Niet op voorraad
€23,50 Incl. btw
Bekijken
Judge Springvorm 23cm
JudgeSpringvorm 23cm
Op voorraad
€23,50 Incl. btw
Toevoegen
Chicago Metallic Springvorm 20cm
Chicago MetallicSpringvorm 20cm
Op voorraad
€19,50 Incl. btw
Toevoegen
Masterclass Springvorm hart 22,5cm
MasterclassSpringvorm hart 22,5cm
Niet op voorraad
€24,95 Incl. btw
Bekijken
Masterclass Springvorm 26cm met glazen bodem
MasterclassSpringvorm 26cm met glazen bodem
Niet op voorraad
€22,95 Incl. btw
Bekijken

Overige categorieën in Bakken & Patisserie

Springvormen

Springvormen hebben een losse bodem en een hendel en veersysteem, waarmee de rand in- of uitgeschoven kan worden en in de bodem of om de bodem heen geklemd kan worden. Een springvorm is een zeer veelzijdig hulpmiddel in elke keuken en kan voor een overvloed aan baktoepassingen worden gebruikt. Het ontwerp van een springvorm maakt het makkelijk om al je delicate creaties zonder problemen uit de vorm te verwijderen.

Een aantal veelgebruikte toepassingen van een springvorm:

Cheesecakes/kwarktaarten
Springvormen worden vaak gebruikt voor het maken van cheesecake, vanwege het gemak waarmee het eindproduct zonder te beschadigen uit de vorm kan worden gehaald. De uitschuifbare rand en losse bodem zorgen dat zelfs een plakkerige cheesecake zonder te veel gedoe kan worden losgehaald. Met de hendel kun je de vorm openen en voorzichtig de rand verwijderen, waarbij de cheesecake op de bodem achterblijft. Maak je een ongebakken cheesecake, dan is het aan te raden wat pvc-folie (acetaatfolie) te gebruiken om de randen nog makkelijker los te krijgen.

Vruchtentaartjes en andere open taarten
Springvormen zijn ook zeer geschikt voor het bakken van (vruchten)taartjes en andere delicate desserts. Door de verwijderbare bodem kun je de taart makkelijk loshalen zonder te beschadigen.

Gelaagde taarten
Je kunt springvormen ook gebruiken om gelaagde taarten mee te maken. Omdat de rand makkelijk te verwijderen is kun je je taarten steeds laag voor laag opbouwen of opspuiten (en eventueel laag voor laag bakken of vriezen), om zo een indrukwekkende laagjestaart mogelijk te maken.

Quiches en hoge (deep-dish) pizza’s
Springvormen met hoge randen zijn uitstekend geschikt voor het bakken van quiches en deep-dish pizza’s. Door de diepte van de vorm kun je zoveel vulling of beleg als je maar wilt aan je creatie toevoegen, zonder de structuur van de pizza of quiche in gevaar te brengen.

Ijstaarten
Een springvorm kan ook heel handig zijn voor het maken van een ijstaart of andere bevroren desserts. Doordat je de rand er makkelijk af kan tillen is het heel eenvoudig de ijstaart vervolgens aan te snijden.

Hartige taarten
Naast zoete traktaties kunnen springvormen uiteraard ook gebruikt worden voor hartige cheesecakes, hartige taarten, en pies.

Ongebakken desserts en koude bereidingen
Springvormen zijn niet alleen om in te bakken. Ze kunnen ook worden gebruikt voor ongebakken desserts als gekoelde taarten en ongebakken cheesecakes. Ook het laten opstijven van mousses, gelatinepudding, terrines, parfait en meer. De losse bodem en verstelbare rand maken het makkelijk je creaties uit de vorm te halen zonder de structuur aan te tasten. Voor koude bereidingen maakt pvc-folie (acetaatfolie) het extra makkelijk om de vorm los te krijgen en mooie, strakke randen te maken.hes like gelatin salads, mousses, terrines, parfait and more? The ease of removal enables an appealing presentation. Using acetate foil makes release hassle-free.

Bedenk wel dat een springvorm niet altijd de perfecte oplossing is. Gebruik je vloeibare ingrediënten of dun beslag, dan kan een springvorm soms gaan lekken. Het is dan aan te raden een bakvorm met een gesloten bodem te gebruiken.
Springvormen
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »