Gratis verzending binnen Nederland vanaf €50
Gratis verzending naar België & Duitsland vanaf €75
Gratis verzending naar Frankrijk & VK vanaf €100
0
0
Gratis verzending binnen Nederland vanaf €50
Gratis verzending naar België & Duitsland vanaf €75
Gratis verzending naar Frankrijk & VK vanaf €100

Demeyere Multiline 7 koekenpan 28cm met gratis keramische koekenpan Alu Plus 3 Ceraforce 20 cm

25% sale
Productomschrijving

Demeyere Multiline 7 28cm RVS Koekenpan nu met gratis Demeyere Alu Plus 3 Ceraforce 20cm Keramische Koekenpan t.w.v. €69,-

Met deze twee pannen kunt u zowel op hoge temperaturen geweldig krokant kan bakken als moeiteloos een eitje of bv. rijst bakken, zonder u zorgen te maken over uw ecologische voetafdruk.

 

Multiline 7

Een roestvrijstalen pan is 100% vrij van PFOA en PTFE en laat bakken op hoge temperaturen toe. Maar er zijn nog tal van voordelen.

Het grootste voordeel van een roestvrijstalen bakpan is het bijzonder effen bakoppervlak. De ingrediënten maken er goed contact mee. Dat bevordert het karamelliseren van de suikers en het korsten van eiwitten en gluten. Allemaal gewenste reacties, want dit zijn de smaakbommetjes die het verschil maken. De bijbehorende bakresten vormen de basis van je onweerstaanbare jus, stoofschotel of saus.

In een roestvrijstalen bakpan kleven de ingrediënten sneller en meer aan de bodem vast. Of - om precies te zijn - de suikers, gluten en eiwitten in die ingrediënten. Wanneer je bijvoorbeeld eiwitrijke ingrediënten in een roestvrijstalen pan bereidt, krijgen ze een lekker krokant jasje.

Daarnaast wordt het bakproces beïnvloed door het gebruik van vetstoffen en door de temperatuur. Als je bewust met deze gegevens aan de slag gaat, heb je aan de Multiline een geweldige koekenpan.

Temperatuurcontrole is de basis bij bakken. Te hoog is nooit gewenst, maar voor bereidingen die flink wat warmte nodig hebben is een roestvrijstalen bakpan de aangewezen keuze. Roestvrij staal is, veel beter dan pannen met een anti-aanbaklaag bestand tegen hele hoge temperaturen. We raden je aan om toch binnen de ideale baktemperaturen te blijven: van 180C° tot 250°C. En dat laatste is al behoorlijk heet, alles daarboven zal je ingrediënten verbranden.

Je kan een Demeyere roestvrijstalen bakpan gebruiken op alle warmtebronnen, inclusief inductie. Sterker nog: aangezien roestvrij staal zoveel warmte aankan, kan je bakpan ook in de oven en zelfs onder de extreme hitte van de grill gebruikt worden.

Een roestvrijstalen pan is in tegenstelling tot alle andere pannen wél geschikt om zonder nadelige gevolgen af te wassen in de vaatwasser.

Een roestvrijstalen bakpan gaat bij normaal gebruik een leven lang mee. Een goede investering dus. Ook omdat de ecologische voetafdruk van een roestvrijstalen bakpan een stuk kleiner is dan die van een anti-aanbakpan. Dit omdat roestvrij staal zo lang meegaat en de productie minder grondstoffen vereist.

 

Alu Plus 3 Ceraforce

Een (keramische) anti-aanbakpan is gevoeliger voor slijtage en voor oververhitting dan een roestvrijstalen exemplaar. Daarom kun je ze het best gebruiken voor ingrediënten die minder hoge temperaturen nodig hebben.

Demeyere Ceraforce keramische bakpannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie. Ze kunnen ook probleemloos in de oven, zolang de grill niet aanstaat. Die hitte is namelijk schadelijk voor de anti-aanbaklaag.

Een te hoge temperatuur is sowieso niet gewenst tijdens het bakken. Ook niet bij een keramische anti-aanbaklaag. Bij oververhitting, meer dan 230 C°, wordt de anti-aanbaklaag onherroepelijk beschadigd. Houd je fornuis dus altijd goed in de gaten.

Voor de productie van de Ceraforce technologie is - vergeleken met een traditionele PTFE-anti-aanbaklaag - twee keer minder energie nodig. Goed voor een aanzienlijk kleinere ecologische voetafdruk.

Wat een keramische laag absoluut voor heeft op een traditionele anti-aanbaklaag is dat ze krasvaster is. Toch raden we je aan om enkel keukentools van silicone of hout te gebruiken bij het bakken. En om panbeschermers te gebruiken als je je pannen stapelt. Hierdoor verleng je de levensduur van je pan aanzienlijk.

Een koekenpan met een keramische coating is een goede keuze als je zonder plakken wil bakken met minder vetstof en toch een krokant resultaat. Voorwaarde: onderhoud je pan met de nodige zorg en voorzichtigheid.

Juist onderhoud van de pan zorgt voor een langere levensduur. Start telkens met een goed ontvette pan. Bij een (keramische) anti-aanbaklaag is dat erg belangrijker. De coating kan door gebruik namelijk dichtslibben, waardoor het antikleefeffect afneemt. Was je anti-aanbakpan daarom met de hand en met afwasmiddel af. De vaatwasser is geen garantie op een vetvrije bakpan, en erger: de agressieve vaatwasmiddelen kunnen de anti-aanbaklaag beschadigen.

Gebruik ook de juiste vetstof bij een keramische anti-aanbaklaag. Bij voorkeur boter of een neutrale olie die bestand is tegen hoge temperaturen: arachideolie, zonnebloemolie of een speciaal samengestelde olie voor warme bereidingen. Olijfolie is geen goed plan aangezien die verbrandt vanaf een temperatuur van 150°C.

Productspecificaties

Artikelnummer
15628 OP
EAN
5412191000564

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

Demeyere Multiline 7 koekenpan 28cm met gratis keramische koekenpan 20 cm
DemeyereMultiline 7 koekenpan 28cm met gratis keramische koekenpan 20 cm
Op voorraad
€278,00€209,00 Incl. btw
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »